Duurzaamheid

Duurzaamheid is een term die veelvuldig terugkeert de afgelopen jaren.
Onze leefomgeving wordt steeds belangrijker voor veel mensen. Duurzaam tuinieren houdt in dat er milieubewust te werk wordt gegaan.
Ecoplan Groen is zeer actief bezig met duurzaamheid. Zo bewerken wij het verzamelde groenafval uit projecten tot biomassa of compost wat voor minder CO2 zorgt. Daarnaast bestrijden we onkruid volgens de richtlijnen van de Duurzaam Onkruid Beheer methode. Ook doen wij aan taxus haag snoeien waarbij wij het snoeisel bij een inzamelingsstation van de gemeente Rotterdam deponeren t.b.v. de productie van medicijnen voor patiënten met chemotherapie behandelingen tegen kanker. Hiernaast wordt er ook nagedacht bij het gebruik van de dagelijkse producten, zoals het gebruik van recyclebare materialen, energiebesparende verlichting en biologische bestrijdingsmiddelen.

Wij streven als hovenier een visie van duurzaam en verantwoord ondernemen na. Dit houdt in dat er bij iedere beslissing een afweging wordt gemaakt tussen de maatschappelijke en de economische effecten van die beslissing. Dit zorgt ervoor dat duurzaamheid belangrijk blijft bij iedere te nemen beslissing.

beplanting